Voorgaande bijeenkomsten

Hier vindt u verslagen van eerdere themabijeenkomsten.

Alumnivereniging De Nijenburgh (Human Resource Management) organiseerde op donderdag 20 maart een themabijeenkomst over arbeidsrecht en effectieve dossieropbouw. Deze bijeenkomst werd verzorgd door senior arbeidsjuristen Marianne Verhagen en Yvonne Boezeman van Raymakers van der Bruggen.

De interesse voor deze bijeenkomst was zeer hoog. Nog voor het uitsturen van een reminder hadden reeds vijftig mensen zich aangemeld.. De aanwezigen waren werkzaam in verschillende sectoren en ook wat betreft de leeftijd was er een mooie mix tussen jonge en oude alumni.

De bijeenkomst bestond uit twee delen. In het eerste deel werden enkele ingezonden casussen behandeld. De casussen waren vooraf door de deelnemers ingestuurd en deze werden tijdens de bijeenkomst geanonimiseerd uitgedeeld. In groepen van ongeveer tien deelnemers werden de verschillende casussen uitgewerkt en vervolgens plenair besproken. Tijdens het tweede deel van de workshop werden theoretische handvatten gedeeld voor het opbouwen van een effectief dossier. De deelnemers deelden verschillende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en spraken over hoe HR arbeidsrechtelijk gezien kan omgaan met bepaalde (on)gewenste, (on)ethische en (il)legale situaties op het werk.

Enkele bijeenkomsten geleden is De Nijenburgh begonnen met het aanbieden van de mogelijkheid tot het geven van elevator pitches door de aanwezige leden. Deze bijeenkomst waren er weer vier enthousiaste leden die een pitch gaven over zichzelf of over hun eigen bedrijf. De reacties hierop waren positief.
We kijken terug naar een zeer succesvolle bijeenkomst. Uit de digitale evaluaties blijkt dat de aanwezigen de bijeenkomst gemiddeld met een 8,1 beoordeelden. De Nijenburgh is uiteraard zeer tevreden met dit resultaat. De genomen foto’s zijn te bekijken in de fotogalerij.

Dit jaar gaan we experimenteren met bedrijfsbezoeken voor onze leden. We zijn hiervoor op zoek naar toonaangevende organisaties (het leger, bol.com, IKEA, de Efteling, etc.) waar we met ongeveer twintig alumni naartoe kunnen om een kijkje te nemen in de HR-keuken.. Ken jij een HR-eindverantwoordelijke die hiervoor openstaat? Mail dan naar info@denijenburgh.nl.

Op 3 juli organiseren we de jaarlijkse zomerborrel in het centrum van Utrecht. Meer informatie volgt per mail, maar noteer de datum alvast in uw agenda.

Voor de laatste ontwikkelingen kunt u ons ook volgen via FacebookTwitter en LinkedIn.