27 juni 2013 Stressweerbaarheid

Op donderdag 27 juni 2013 vond er weer een zeer succesvolle themabijeenkomst van alumnivereniging ‘De Nijenburgh’ plaats in Het Oude Tolhuys in Utrecht. Bij deze themabijeenkomst over stressweerbaarheid was een diverse groep van 35 leden aanwezig.

Tijdens de inloop maakten de leden onder het genot van een kop koffie/thee kennis met elkaar. Gezien de enthousiaste reacties bij binnenkomst, had de bijeenkomst voor een aantal leden zichtbaar het karakter van een reünie. Na de inloop werd de avond geopend door bestuursvoorzitter Willem de Munk. Vervolgens werd het woord overgedragen aan de gastspreker van de avond: alumnus Erwin van Aken. Erwin is mede-eigenaar en trainer bij Competentieworkshop.nl en verzorgde deze avond een workshop over stressweerbaarheid. Na een energieke en fysieke opwarmoefening maakte hij op een levendige en luchtige manier de vertaling van theoretische inzichten naar de beroepspraktijk van de aanwezige leden.

Voor enkele leden was de sfeer zo vertrouwd en veilig dat ze bereid waren om hun persoonlijke en professionele ervaringen met stress te delen. Deze ervaringen waren een goede input voor een interessant debat over stressweerbaarheid.

Tijdens de workshop gingen de leden in drie groepen aan de slag met de volgende vragen: hoe herken je stress? Hoe kun je stress voorkomen? Hoe kun je stress aanpakken? De uitwerkingen van deze vragen zijn (net als de sfeerfoto’s) vastgelegd en kunnen worden bekeken op onze facebookpagina 'HRM Alumnivereniging De Nijenburgh'.

Aan het einde van de workshop maakten drie werkzoekende leden gebruik van de mogelijkheid om een elevator pitch te geven waarbij zij kort hun kwaliteiten, wensen en werkervaring presenteerden. Deze mogelijkheid gaan wij voor toekomstige themabijeenkomsten uitbouwen, dus bij hierbij uitnodiging hiervoor. Na de workshop kon men kosteloos genieten van een gezellige borrel aan de bar. Dit was voor veel leden een mooie gelegenheid om op een informele manier te netwerken en bij te praten. We hebben vernomen dat er tijdens deze borrel enkele waardevolle contacten zijn gelegd.

Eind augustus / begin september is er weer de jaarlijkse zomerborrel in het centrum van Utrecht. De volgende themabijeenkomst zal plaatsvinden in november. Houd hiervoor dus je mail en LinkedIn in de gaten!

Het bestuur wil Erwin van Aken en alle aanwezige alumnileden hartelijk bedanken voor deze inspirerende en energieke avond!