Alumni uitgelicht

Alumni Uitgelicht: Wendy Werveling

Wendy Weverling, afgestudeerd in juni 2007, heeft vrijwilligerswerk gedaan bij het KGVI rehabilitation and learning centre in Zimbabwe. Hieronder doet zij verslag van haar unieke buitenland ervaring.

In het KGVI centrum worden lichamelijk gehandicapte en slechthorende kinderen uit heel Zimbabwe opgevangen. De kinderen volgen er zowel lager als middelbaar onderwijs en daarnaast is er de mogelijkheid om therapie te krijgen.

Wendy: ''In totaal heb ik drie maanden als fysiotherapeut in het centrum gewerkt. Het was in het begin even zoeken, vooral omdat ik weinig kennis en ervaring had met de handicaps van de kinderen. Al vrij snel vond ik hierin mijn weg en heb ik met veel plezier met de kinderen gewerkt.

Ik heb individuele therapie gegeven, vooral loop- en krachttraining, doorbewegen, relaxatie en balans- en coördinatie training. Verder heb ik groepstherapieën gegeven; zoals aan de rolstoelgroep (oefeningen met je rolstoel) en aan de voetbalgroep waarin een groep jongens hun rolstoel even aan de kant zet om op een grasveldje voetbal met de hand te spelen).

Daarnaast heb ik zwemlessen gegeven, met een groep jongens op de sportschool krachttrainingen gedaan en ik heb aan een groep meiden rolstoel aerobics gegeven.

Ik heb met veel plezier op het KGVI centrum gewerkt en ben met open armen ontvangen. Je merkt dat het niet goed gaat met Zimbabwe, je ziet het land achteruitgaan. Toch proberen de mensen de moed erin te houden, daar heb ik veel bewondering voor. In de drie maanden dat ik er werkzaam was, ben ik echt verliefd geworden op het centrum! Mijn verblijf was geweldig, leerzaam, interessant, soms emotioneel, soms onbegrijpelijk, bijzonder en daardoor echt een onvergetelijke periode.''          

Ook jouw ervaring op deze website?

Ben je naar het buitenland geweest en heb je leuke ervaringen opgedaan? Stuur je verhaal naar fyveau@gmail.com, dan kunnen anderen meegenieten van jouw ervaring.