Alumnibestuur

Voorzitter
Marije ten Napel

In zomer 2007 ben ik afgestudeerd als farmakundige en werk sindsdien bij Escura Nederland BV op de afdeling Farmaceutische Zaken. Samen met mijn collega’s begeleiden we de apotheken op het gebied van farmaceutische zaken en ontwikkelen we projecten die van invloed zijn op de organisatorische zijde van de apotheken, zoals certificeren van apotheken en hoofdkantoor, centraliseren van magistrale bereidingen, ketenoptimalisatie en het welbekende preferentiebeleid. Mijn rollen binnen deze projecten zijn verschillend. Voor het certificeren ben ik kwaliteitscoördinator apotheken, voor magistrale bereidingen projecteindverantwoordelijke en bij ketenoptimalisatie en het preferentiebeleid projectlid.

Naast mijn werk vind ik het belangrijk en leuk om in contact te blijven met andere afgestudeerde farmakundige. Door deze contacten kun je ervaringen uitwisselen en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op andere werkgebieden binnen de farmaceutische sector. Mede hierom heb ik zitting genomen in het alumnibestuur. Naast de contacten tussen de afgestudeerde farmakundige is het voor de opleiding net zo belangrijk, omdat deze ook in ontwikkeling blijft en zich wil blijven aansluiten op de marktontwikkelingen.

Secretaris
Diane van Lohuizen

Ik woon en werk in Apeldoorn en zit in het vierde jaar van de deeltijd opleiding Farmakunde. Afgelopen voorjaar/zomer heb ik mijn vierdejaars stage gelopen bij Escura Nederland BV. Op dit moment ben ik bezig met mijn onderzoek in de openbare apotheek waar ik ook werkzaam ben. Wat ik ga doen na het behalen van mijn diploma is op dit moment nog onbekend, maar ik vind het erg leuk om met voorlichting en kwaliteit bezig te zijn.
In het bestuur van FAVU vervul ik de rol van secretaris. Ik ben bestuurslid geworden, omdat ik graag in contact blijf met de opleiding en andere Farmakundigen om ervaringen uit te wisselen. Tevens kan de FAVU kan ervoor zorgen dat er een goede aansluiting is tussen de opleiding en het werkveld, dit vind ik erg belangrijk.

Penningmeester
Aruna Kishna

Ik kom uit Den Haag en werk sinds augustus 2008 in het Erasmus MC, in Rotterdam. Hier werk ik samen met Liselotte Soeting-van der Meule (ook Farmakundige en voormalig bestuurslid van de alumni vereniging). Ik houd me bezig met trials en met het elektronisch voorschrijfsysteem voor alle locaties van het Erasmus MC. Het lijkt mij erg leuk om wat voor de (aankomende) Farmakundigen te kunnen betekenen en om nog steeds met de opleiding Farmakunde verbonden te zijn.

PR/Communicatie
Danique de Haan

Na het behalen van mijn diploma in juli 2008 besloot ik om in plaats van te gaan werken door te studeren. Momenteel ben ik bezig met mijn premasterjaar voor de opleiding Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoop volgend jaar te mogen starten met de master. De opleiding is wederom erg breed, maar – als je het mij vraagt – een verrassende aanvulling op Farmakunde en uiteindelijk een uitstekende combinatie.

Actief deelnemen in het alumnibestuur is voor mij een goede manier om in contact te blijven met Farmakunde, Farmakundigen en het werkveld. Verder denk ik dat het voor iedereen leuk is om te horen waar je oud-klasgenoten terecht zijn gekomen, ervaringen met elkaar uit te wisselen en zo nu en dan de actualiteiten door te spreken; FAVU biedt Farmakundigen de gelegenheid om up-to-date te blijven.

Organisatie Alumnidag
Manon Krikhaar en Esther Struijk-Menheere

Manon Krikhaar (23)

Nadat ik in juli 2008 de opleiding farmakunde heb afgerond, ben ik in Utrecht blijven wonen en bij Service Apotheek gaan werken als formulemanager in West Nederland. Service Apotheek is een formule waarbij zelfstandige apotheken zich aan kunnen sluiten. Hier begeleid ik de Service Apotheken bij het uitvoeren van verschillende modules (m.b.t. farmaceutische patiëntenzorg). En het bevalt me erg goed! Wat wel leuk is, is dat mijn beide collega’s in de buitendienst ook farmakundigen zijn.

Farmakunde is nog een relatief ‘jonge’ opleiding. Hierdoor is het soms nog onbekend in welke vakgebieden je als farmakundige terecht kan komen. Daarom vind ik het belangrijk dat farmakundigen met elkaar, en met de opleiding, ervaringen uit kunnen wisselen. Ik hoop dat wij hier als Alumnivereniging aan bij kunnen dragen.

Esther Struijk-Menheere
Ik woon in Sommelsdijk op Goeree Overflakkee. In juli 2008 heb ik de studie farmakunde afgerond. Ik werk voor de FPZ afdeling van Mediq. Mediq is een apotheekketen met ongeveer 230 apotheken. Ik bezoek apotheken in Zuid-Nederland voor een aantal FPZ-projecten. Ik ondersteun de apotheken bij de uitrol van een project en houdt contact met het hoofdkantoor over de voortgang. Het is erg leuk om allerlei verschillende apotheken en apotheekteams mee te maken. Het is dan ook een uitdaging om ieder apotheekteam actief aan de slag te krijgen met het project.

Ik vind het leuk om in het alumni bestuur te zitten omdat ik zo contact kan houden met de opleiding. Ook vind ik het erg interessant om te weten wat andere farmakundigen doen. Het lijkt me dan ook leuk om een alumnidag te organiseren die voor alle farmakundigen interessant is, en waar leuke/nieuwe contacten gelegd kunnen worden.

Website
Charlotte Groenhuijzen (25)

Ik woon in Wijk bij Duurstede en na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij Mediq Apotheken (OPG) op de afdeling Farmaceutische Patiëntenzorg. Samen met mijn collega’s ontwikkelen wij projecten op het gebied van verschillende ziektebeelden voor in de Mediq Apotheek. Mijn rol hierin is het plannen en bewaken van de voortgang. Maar ook het bieden van ondersteuning aan apotheekteams.

Farmakunde is nog een opleiding die volop in ontwikkeling is. Daarnaast als je afgestudeerd bent, kan je vele kanten op binnen de farmacie. Daarom vind ik het belangrijk om met de afgestudeerden via de alumnivereniging in contact te blijven. Ook kan op deze manier de opleiding aan de verwachtingen van de farmacie voldoen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten